Setkání SMPH ve Ždánicích v termínu 15.-16. 7. 2023

Martin Zima


Kromě podzimního semináře Společnosti pro meziplanetární hmotu se stává tradičním i letní setkání SMPH na Ždánické hvězdárně a planetáriu Oldřicha Kotíka.

Program najdete zde.

Ždánic je v ČR více, v tomto případě se jedná o Jihomoravský kraj a jsou poblíž Kyjova. V rámci dodatečných a lákavých popisů by mohly zaujmout pojmy Moravské Toskánsko a vinařská oblast :-)

Minulé roky býval termín v srpnu, letos je už dříve – v červenci. Konkrétně 15.-16. 7., snad si ale i tak najde své účastníky, kteří nebudou zrovna na dovolené u moře, na horách…

Setkání je naplněno přednáškami, prohlídkou hvězdárny, technickými úpravami kamer na pozorování meteorů; diskutuje se na témata meziplanetární hmoty a organizačně-spolkové. Je možné navštívit program v planetáriu, pak pozorování na hvězdárně, pokud počasí přeje. Do noci (a případně až do rána) se protáhne společenské posezení s kytarou :-)

Drobné pohoštění bývá součástí setkání, obědy a večeře se řeší restaurací, dovozem jídel, či přípravou jídel na místě.

Nocleh je možný v budově ve spacáku na karimatce. Pohodlnější ubytování si zájemci rezervují sami (ve Ždánicích se lze ubytovat např. v Radlovci, U Golema…).

https://hotel-radlovec.webnode.cz/ a https://motobarugolema.cz/
Přihláška na setkání ve Ždánicích: https://forms.gle/iNu8UD8XRE6ZiEUY6

Jménem Výboru SMPH se na setkání s vámi těší

Martin Zima

Comments are closed.