Navštivte LEPEX a seminář SMPH!

Stejně jako v minulých letech můžete i letos navštívit akce pořádané SMPH. V tomto roce budou jako již vcelku tradičně dvě, a to LEPEX (LEtní Pozorovací EXpedice) a seminář.

Co se první akce týče, ta je už doslova za rohem. Koná se od 23. srpna do 1. září poblíž obce Zachotín na Vysočině. Pozorovat se budou z meteorů hlavně kappa Cygnidy a Aurigidy, z komet pak především C/2018 W2 (Africano) a C/2018 N2 (ASASSN). Pokud byste ještě přemýšleli o účasti, napište co nejrychleji na e-mail kaos@kommet.cz (cena by se měla pohybovat okolo 120 Kč za den). A na expedici si nezapomeňte zabalit stan a spacák!

Seminář SMPH se uskuteční v době od 11. do 13. října v Ondřejově, detailní program bude účastníkům rozeslán později. Poplatek za seminář je dobrovolný a nocleh v seminární místnosti ve spacáku je zdarma, ale pokud byste měli zájem o přespání ve vile Leonora nebo v bytovce, počítejte s částkou kolem 320 Kč za noc a osobu. Drobné občerstvení zajistí organizátoři semináře, v okolí jsou ale i pizzerie a restaurace. Večer se pak může v případě příznivého počasí opékat či grilovat.

Doplníme, že ještě více podrobností o obou akcích naleznete v červencovém zpravodaji SMPH.